用户注册

QQ登录

只需一步,快速开始

【转帖】南雄版——爱你一万年

培时间有一只夫娘麻哩好靓,我好欢喜及,及也欢喜我,但系我死到唔得几阴毒,唔晓得哄哄喝喝,结果囡人家挖了啵墙角,唔话系未跌坏脑?如果老天爷再囡一次机会过我,我一定要同及讲:“我掐死唔!!”哈?唔话掐我?系!一身世掐到你死为止!!

原先有个好靓唧纯的爱情,等紧低呃,呃唔甜理到几,等几冒唠啵的时候,呃到晓得,世界上最后悔唧事就系咖黑。如果话天老爷粘天一次机会过呃,呃好情愿同陪喳佬话:“呃好欢喜嗯!”如果系都要呃同架句话标个时间,呃就话系——— 一万年!

曾经有段真挚的爱情摆在我面前——好久背给时间有一份真过真的感情放几罪涯身背前
我没有好好珍惜——涯吾前咦好给珍惜几
等到失去他的时候——等到毛了喂几给时间
我才感到后悔莫及——涯镜郭得好可惬,好后悔
人世间最大的痛苦莫过于此——世界上最大的痛苦毛有比得上介个样喂给事情
如果上天能给我再来一次的机会的话——假如老天公公可能囡一次添机会囡涯给话
我会对那个女孩子说" 我爱你!" ——涯会同背个唐甘们俚讲下:“涯番戏吾”!
如果非要在这份爱上加上一个期限的话——假如一定要罪介一份爱上搞上一个时期给话
我希望是----------- 一万年!——涯就想系——一万年

[ Last edited by 午后晨星 on 2004-5-13 at 08:57 ]

嘻嘻,南雄话打出来好好笑。。
回复 点赞 拍砖

怎么不多打些出来呢??嘻嘻……
回复 点赞 拍砖

Posted by 午后晨星 at 2004-5-8 21:33
培时间有一只夫娘麻哩好靓,我好欢喜及,及也欢喜我,但系我死到唔得几阴毒,唔晓得哄哄喝喝,结果囡人家挖了啵墙角,唔话系未跌坏脑?如果老天爷再囡一次机会过我,我一定要同及讲:“我掐死唔!!”哈?唔话掐我 ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
睇唔明,唔知你写脉介
回复 点赞 拍砖

楼上的,你当然看不明白啦,你又不是南雄的。;););)
回复 点赞 拍砖

MM。小声点,人家听到了会不好意思的。
回复 点赞 拍砖

Posted by 午后晨星 at 2004-5-18 08:58
MM。小声点,人家听到了会不好意思的。

都冇脉介不好意思,唔识就是唔识。
捱就是想你翻译一下,等捱知多一滴
回复 点赞 拍砖

Posted by 好小子 at 2004-5-18 10:29
都冇脉介不好意思,唔识就是唔识。
捱就是想你翻译一下,等捱知多一滴

可以啊,但你要叫老师喔。;);)
回复 点赞 拍砖

Posted by 阳光无香 at 2004-5-19 12:07
可以啊,但你要叫老师喔。;);)

好啊,叫都冇问题,唔过你帮人家翻译爱收钱ge麽?
回复 点赞 拍砖

这是我说了算的,不用钱的。呵呵
回复 点赞 拍砖